Login ID : Katalaluan :    Lupa password?   Daftar Sekarang!

Networking

POWERGOLD (MLM) KE ??? 

Memang mana2 perniagaan ada MLM... yang berbeza adalah sistemnya. Dalam Powergold.Biz nak buat bisnes boleh, tak nak buat bisnes pun boleh tapi nak banyak hasil adalah kena USAHA DAN KEMBANGKAN perniagaan..begitu juga, kalau sesebuah syarikat ada 1 sahaja cawangan, macamana ianya nak berkembang???

Kenapa 7eleven buka banyak cawangan??? Sebab, nak kembangkan bisnes. Dalam perniagaan ada "Sistem Binary", "Sistem Traditional" & "Sistem Hybrid". Boleh google dan study balik... Powergold guna "Sistem Binary". Bezanya dalam Powergold.biz tidak ada orang atas untung makan hasil orang bawah yang penat bekerja. Sebab kami, semua kena bekerja.

Memang MLM tapi kita ada produk, siapa yang USAHA dapat UNTUNG. Kita jual barang, bukan pusing modal ambil duit orang bawahan. Jika tak nak buat bisnes, kita hanya beli dan buat simpanan emas... Untung sangat!!! Jaminan masa depan!!! MLM sebenarnya tidak salah. Yang salah, adalah orang yang manipulasi MLM itu sendiri.

Siapa masuk awal dan siap masuk lambat, tidak jadi hal... Sebab orang bawah kita, dia boleh bid income kita.. kalau "Sistem Traditional", sistem MLM piramid... memang sampai bila2 yang bawahan terus tertindas.

Setiap syarikat ada sistem Plan Marketing tersendiri... Macam tu juga Powergold.biz... Ada barang untuk diniagakan... selagi ada penghantaran,... maka tiada unsur penipuan.

Dalam bisnes apa sekali pun, yang penting adalah :
Kena amanah
Jujur
Jangan tipu orang
Jaga ibadah
Kebergantungan hanya pada Allah
Orang akan percaya pada siapa yang handle bukan pada syarikat semata2.

ANTARA BENTUK SISTEM MLM YANG JELAS KERAGUANNYA/KEHARAMANNYA :

  1. Harga yang lebih tinggi daripada biasa sedangkan tiada sebarang keistimewaan yang membuatkan harganya lebih mahal daripada barangan lain yang sama dengannya.
  2. Belian peribadi perlu mencapai harga target untuk dapatkan komisen. Dengan powergold, tiada paksaan untuk capai mana2 target dan keahlian tidak akan hilang sama sekali jika tidak membuat sebarang pembelian dalam satu bulan tertentu atau lebih
  3. Berlaku manipulasi dalam penjualan produk atau berlaku paksaan dalam pembelian barangannya atau barangan yang dijual memang jelas akan keharamannya
  4. Berlaku 2 akad dalam dalam satu akad. Contohnya, "aku jual barang ini dengan harga RM 3,000 dengan syarat engkau jadi wakil jualanku, dengan komisen sebanyak 5% dari harga jualanmu dan, aku beri kebenaran pada kamu untuk cari ahli baru dan kamu akan dapat 2% daripada jualannya dengan syarat kamu perlu ada jualan sendiri yang capai target setiap bulan"
  5. Perlu bayar yuran keahlian tapi tidak diketahui yuran keahlian itu sebenarnya untuk apa dan tiada barangan yang perlu diniagakan. Hanya perlu mencari ahli baru sahaja

AL-KISAH

Saya pernah dulu buat MLM...
Saya pernah gagal MLM...
Kerana itu, saya benci dan memang
anti MLM...
Ramai orang anti MLM...
Tapi setelah saya study marketing
plan powergold, semua sebab saya
anti MLM itu tiada di powergold

Ramai orang tak tahu apa
sebenarnya penyakit MLM
Saya kasitau awak

3 penyakit MLM

1.Produk
Semua produk akan tepu bila ada produk brand baru yang lebih murah dan lebih berkualiti...
Apa produk yang boleh muncul lebih bernilai dan murah dari emas?

2. Harga Produk
Hampir semua MLM jual produk harga mahal gila dan above market price, tapi powergold jual emas below market price

3. Maintenance
Yang ni paling hampeh...
Banyak melingkup pasal tak mampu maintain BV,
alhamdulillah powergold tak wajib maintain...
Baru la saya mula balik buat MLM...

BONUS YANG AKAN KITA TERIMA APABILA JOIN SEBAGAI AHLI POWERGOLD DAN BAGAIMANA IANYA MAMPU MEMBANTU KITA MENJANA PENDAPATAN MELALUI EMAS :
Bonus lebih lumayan akan diberikan kepada ahli2 yang berjaya menaja ahli baru menyertai powergold. Bonus untuk ahli yang menaja ialah Bonus Menaja, Bonus Pairing dan Bonus Matching. 
1.  Bonus Menaja
Bonus Menaja ini dibayar sehingga 2 level. Tidak kira berapa ramai ahli itu, ia dikira sebagai level 1. Manakala, ahli  baru berkenaan yang menaja dikira sebagai level 2 anda.
 
Level 1 :
Jika anda taja ahli yang dengan keahlian RM 356.35 (termasuk kos poslaju), anda dapat bonus RM 40. Anda boleh menaja seberapa ramai yang anda mampu dan bonus dibayar sebagai bonus level 1 anda
 
Level 2 :
Jika ahli tajaan anda menaja ahli dengan yuran keahlian RM 356.35 (termasuk kos poslaju), anda akan dapat bonus RM 10 
 
2. Bonus Pairing (Bonus Berkumpulan) :
Sistem Pairing Powergold sama juga dengan lain2 sistem pairing cuma di powergold menggunakan kaedah matrik 3x3. Maksudnya, level 1 terdiri dari 3 orang ahli dan ahli tajaan 4 dan seterusnya akan disusun di level 2 dan seterusnya. Untuk membolehkan bonus pair dibayar, anda perlu menaja sekurang2nya 3 orang ahli baru iaitu untuk disusun di kiri, tengah dan kanan matrik itu. Ahli di kiri dan di tengah yang bergerak akan dikira pair walaupun ahli di sebelah kanan anda mati (tidak bergerak), iaitu Kaki C. Saya syorkan untuk ahli di kanan, anda boleh letak diri anda sendiri saja (tak perlu buat network di kanan), iaitu di Kaki C.
** Tujuan plan matrik 3 kaki adalah sebagai memenuhi syarat lesen AJL yang baru.
 
Cara Kiraan Bonus Pairing :
Jika berlaku pair kiri dan tengah, anda dapat RM 30. Bonus ini tiada had. Dibayar sehingga infiniti selagi ahli2 dibawah tajaan anda bergerak. Bonus pairing akan berlaku flashing bila telah capai maksimum sehari RM 450
 
3. Bonus Matching
Bonus Matching dibayar kepada anda bila mana ahli tajaan mendapat bonus pair mereka. Ia dibayar sehingga 33% berdasarkan pembahagian level seperti berikut :
Level 1 dibayar sebanyak 10%
Level 2 dibayar sebanyak 10%
Level 3 dibayar sebanyak 5%
Level 4 dibayar sebanyak 5% dan
Level 5 dibayar sebanyak 3%
Contoh : 
Jika ahli tajaan anda di level 1 itu menaja dan mereka dapat bonus pair RM 1000, maka bonus matching anda ialah RM 100 (10%)
Dan jika ahli tajaan anda yang berada di level 2 itu dapat bonus pair RM 1000, maka bonus matching anda sebanyak RM 100 (10%)
Begitu lah ahli tajaan anda  yang berada di level 3. Jika mereka dapat bonus pair RM 1000, maka bonus matching anda RM 50 (5%)
Begitu lah ahli tajaan anda  yang berada di level 4. Jika mereka dapat bonus pair RM 1000, maka bonus matching anda RM 50 (5%)
Begitu lah ahli tajaan anda  yang berada di level 5. Jika mereka dapat bonus pair RM 1000, maka bonus matching anda RM 30 (3%) 


** Hanya STOKIS yang layak dapat kelima-lima level ini... Ahli biasa hanya layak level 1 sahaja. Untuk Pakej Stokis, sila PM saya lebih lanjut...hanya mereka yang benar2 ingin membuat bisnes MLM sahaja, dengan modal RM 3,800 (Free 8.5 gram Dinar)

TIPS KEJAYAAN BIZ POWERGOLD
Duplikasi... !!!!  Follow apa orang berjaya buat.

  1. Buat group, add prospek & share ilmu
  2. Make sure dah master kebanyakan ilmu mengenai Powergold
  3. Teruskan belajar, membaca & coaching anak2 buah
  4. Atur strategi ikut kemampuan masing2 samada buat iklan berbayar, iklan free, teknik marketing Facebook, Instagram, Page, Blog, edar flyers, buka booth atau apa saja cara yang you all pakar
  5. Copy & paste ilmu dari orang yang dah berjaya. Tiru cara dia bekerja
  6. Jangan tinggalkan anak buah yang baru mula menapak. Bagi peluang anak buah berdikari selepas mereka dah boleh bina group sendiri
  7. Set minda positif. Abaikan yang negatif.
  8. Bantu anak buah sehingga mereka berjaya, walaupun hanya taja seorang dulu. Dia gembira kita bahagia. So, kita 2x gembira daripada dia. Petua dari Big Bos, ajar jayakan anak buah dulu, pasti kita 2x berjaya!
  9. Percaya diri sendiri, try & error, garap potensi yang ada dalam diri kita sendiri

 

MENU UTAMA
RAKAN ANDA
admin
Tel: +60 11-1123 9592
hananipowergold@gmail.com
ADMIN SUPPORT

Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian 011-1123 9592

HARGA TERKINI